DHK-studiedag 1 december in Amsterdam met thema: 'de familie Müller en de bibliotheek'

zaterdag 8 september 2018 tot: zondag 2 december 2018 DHK-studiedag 1 december in Amsterdam met thema: 'de familie Müller en de bibliotheek'

In samenwerking met de stichting tot beheer van de bibliotheek van de VDGA (=Verenigde Doopsgezinde Gemeente Amsterdam), wordt  de halfjaarlijkse studiedag van de DHK dit najaar gehouden in de Singelkerk te Amsterdam.

Genoemde stichting beheert de collectie Mennonitica die bij de Bijzonder Collecties van de Universiteit van Amsterdam is ondergebracht.

Deze twee instellingen: de stichting tot beheer van de bibliotheek van de VDGA en de Doopsgezinde Historische Kring werken al jaren lang samen en het wordt tijd om hier aandacht aan te besteden.
Er is een goede aanleiding om dit te doen:

De familie Müller heeft namelijk een hele verzameling brieven aan de bibliotheek geschonken. Aan dit feit zal aandacht besteed worden en tevens wordt er een publicatie over deze brieven gepresenteerd.

Ook wordt het project “Doopsgezinde Dominees” gepresenteerd en toegelicht.
De resultaten van dit project verschijnen sinds kort ook op deze DHKonline-website.

Verder nemen we op deze dag afscheid van Trynke Voolstra en Betty Lavooij als vrijwilligers bij de bibliotheek.
Trynke heeft ruim 25 jaar als vrijwilligster op de bibliotheek gewerkt. “Doopgezinde Dominees” was haar laatste project.
Betty heeft er 23 jaar opzitten; haar laatste project was het sorteren en in de catalogus invoeren van de brieven van de familie Müller.

Uitnodigingen voor de studiedag worden begin oktober verstuurd.
Hierin staat dan ook het middagprogramma vermeld. 

Het adres van de Singelkerk is:
Singel 452
1017 AW  AMSTERDAM


Categoriën: DHK-bijeenkomst