Witmarsum voorjaar 2018

Onder het motto ‘Het land van Menno ten tijde van de Reformatie’...reisde de DHK voor de voorjaarsbijeenkomst af naar de geboortegrond van Menno Simons, op zoek naar doopsgezinde sporen in het Friese landschap met als startpunt Witmarsum, maar ook Pingjum en Franeker waren in het programma opgenomen.

 

Witmarsum, 21 april 2018
“Het land van Menno ten tijde van de reformatie”
Voorjaarsbijeenkomst 2018

 Zie hier de uitnodiging met toelichting op het programma van die dag.
Hieronder een verslag.
Tekst: Antoinette Hazevoet

Op zaterdag 21 april 2018 waren ruim 90 personen aanwezig in Witmarsum, bij de voorjaarsbijeenkomst van de Doopsgezinde Historische Kring.
Een zeer geslaagd evenement mede dankzij het prachtige weer.

In de Koepelkerk een lezing van Cor Trompetter over de Doopsgezinden in Friesland, gevolgd door een lezing van Dorien Haagsma over de rol van Doopsgezinden bij de ontwikkeling van het Friese kustgebied.

's Middags naar keuze een stadswandeling in Franeker onder meer naar het Bolwerkkerkje, of een wandeling over de Pingjumer Halsbân, of in Pingjum in de Victoriuskerk een film + toelichting over deze dijk en in het Schuilkerkje het verhaal van Menno Simons.
Ter afsluiting thee in de Vermaning van Witmarsum.

V Afscheid met thee, limonade en versnaperingen bij en in de Vermaning van Witmarsum

20180421 Afsluiting Vermaning Witmarsum