Boek met correspondentie rond de familie Müller gepresenteerd

zaterdag 1 december 2018 Boek met correspondentie rond de familie Müller gepresenteerd

Op 1 december werd op de najaarsstudiebijeenkomst van de Doopsgezinde Historische Kring het boek gepresenteerd met correspondentie uit en rond de doopsgezinde Amsterdamse familie Müller/Muller, die oorspronkelijk uit Krefeld afkomstig was.
Volledige titel van het boek luidt: 'Een kist vol brieven : de doopsgezinde familie Müller en hun boekhandel in Amsterdam'. Het is uitgegeven door de Doopsgezinde Bibliotheek in samenwerking met Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam.

De directe gelegenheid was het afscheid van Betty Lavooij-Janzen en Trynke Voolstra-Bottema als vrijwilligers op de bibliotheek én de gelijktijdige overdracht van de 'collectie Johannes Müller' door Everline Warendorf-Müller aan de Doopsgezinde Bibliotheek van Amsterdam, die ook het voorwoord schreef.

Samenstelling en redactie was in handen van Adriaan Plak en Betty Lavooij-Janzen. Transcriptie van de brieven werd gedaan door Erika Langbroek.
Verder schreef een andere nazaat van de familie, Samuel Muller, een 'woord ter herinnering van Johannes Müller'.

Lees hier (onder het menu DHK-dagen) meer bijzonderheden over de dag waarop het boek werd uitgereikt.